Eierwarmer maken van vilt, feest op tafel

Met een Paaslunch in het vooruitzicht, is deze knutsel mooi en handig voor op de feesttafel! Een eierwarmer maken van vilt, is een eenvoudig maar sfeervol werkje. En met een beetje begeleiding en hulp kunnen zelfs kleuters al prikvilten. Een eierwarmer van vilt, zo doe je dit!

Benodigdheden
Prikvilten en kleuters

Voor deze knutsel gaan we prikvilten, ook wel naaldvilten genoemd. Een prikviltnaald is een scherpe naald met weerhaakjes. Veel ouders en begeleiders vinden het prikvilten nog een beetje te spannend voor hun jonge kind. Maar, met een beetje begeleiding en hulp lukt dit veel kinderen al prima. Hieronder lees je een aantal tips om te vilten met kleine kinderen.

  • Zorg voor een prikkelarme en rustige omgeving. Zo raken de kinderen niet afgeleid, waardoor in de handen prikken minder snel gebeurd.
  • Leer dat de naald ofwel in de hand, ofwel in het schuimblok staat. Losse naalden kunnen makkelijk verwonden, en dit kan simpel voorkomen worden.
  • Prikken doe je altijd recht naar beneden, de vrije hand blijft op afstand van de naald.
  • Geen aandacht meer? Neem pauze!
  • Toch nog te lastig of spannend? Gebruik een koekjesvorm, zo is het te prikken gedeelte afgekaderd. En kan er moeilijker in de vingers worden geprikt. In deze (kerst)blog zie je het gebruik van een koekvorm in beeld.
Aan de slag!

Leg het schuimrubber matje op tafel, dit zorgt ervoor dat een ondergrond niet beschadigd. Bij gebrek aan prikvilt matje kun je ook een gewone huishoud spons gebruiken. Knip twee lapjes vilt, groot genoeg om een ei mee te omhullen. Vorm een Paasversiering met een klein laagje wol op het vilt en begin met prikken. Een dun plukje wol is vaak al genoeg, prik net zo lang totdat de vormen in de vilten ondergrond zijn verzonken. Haal af en toe het vilten lapje los van het matje, anders prikvilt je de lap op de mat vast. Blijf het prikken herhalen tot de vormen stevig vastzitten. Als beide kanten klaar zijn, knippen we een eivorm uit de lapjes. Met een simpele festonsteek maken we de lapjes aan elkaar vast. Klaar is de eierwarmer!

Meer Paasinspiratie

Pasen is een ideale tijd om simpele maar sfeervolle knutsels te maken. Zo kun je Paaseieren borduren, en eieren marmeren en bedrukken. Liever geen echte eieren, of ze niet meer in huis? Met klei en de natuur maak je een prachtige Paashanger of decoratie!
Alvast fijne Paasdagen!

Dit vind je misschien ook leuk...