Al jaren mag ik als vrijeschool juf de creatieve- en spelontwikkeling van kinderen van dichtbij volgen. Ik bundelde mijn ervaring, kennis en mn passie voor fotografie in een uniek boek voor kinderen, opvoeders en leerkrachten. Met dit prachtige boek vol knutselwerkjes en uitleg over basistechnieken uit het vrijeschoolonderwijs, wordt je geïnspireerd om zelfstandig of samen op een (kunst)zinnige manier aan de slag te gaan. Met hoofd, hart en handen en voor iedereen toegankelijk!

De inhoud

Het boek De Knutseljuf bevat 47 originele knutselwerkjes waarmee kinderen tussen de 3 en 12 jaar zelfstandig aan de slag kunnen. Heldere uitleg zonder vakjargon die het kind direct aanspreekt, en duidelijke foto’s nemen hun mee in het werkproces. Basistechnieken uit het vrijeschoolonderwijs, zoals werken met vilt & bijenwas en nat in nat schilderen, worden stap voor stap uitgelegd. Voor opvoeders en leerkrachten bevat De Knutseljuf ook achtergrondinformatie over deze technieken en over de creatieve ontwikkeling die kinderen doormaken.

De Knutseljuf – kopen

Het boek De Knutseljuf komt naar verwachting eind 2024 op de markt. Momenteel zijn er onderhandelingen met uitgeverijen die interesse hebben getoond. De titel en de voorkant kunnen nog veranderen, maar de inhoud ligt klaar om gedrukt te worden! Om het boek als eerste in huis te hebben kun je je nu al inschrijven! Het geeft mij een betere inschatting van de te drukken oplage, en jij hebt het boek straks als eerste in huis. Op het moment dat De Knutseljuf bijna in productie gaat wordt je op de hoogte gebracht, en kun je de bestelling voltooien. Geef alvast even aan of het boek verzonden moet worden of dat je het af wilt halen in Middelburg. Natuurlijk kun je als eerste koper op een kleine verrassing rekenen!

Schrijf je hieronder alvast in!